Furtuna de Cod roşu. 22 de turiști germani, sprijiniți de jandarmi

Un autocar cu 22 de turişti germani care se îndrepta către Castelul Dracula, s-a defectat, în această după-amiază în Valea Străjii şi staţiona de aproximativ trei ore când jandarmii montani din Piatra Fîntînele care treceau prin zonă, s-au autosesizat şi au oprit pentru a le oferi sprijin.

Având în vedere faptul că defecţiunea suferită la motor nu a permis continuarea drumului, turiştii riscau să îşi petreacă noaptea în autocar, până la sosirea altei maşini cu care aceştia să îşi continue traseul. Având în vedere faptul că prima oprire ar fi fost Castelul Dracula, jandarmii montani au solicitat primăriei Tiha Bîrgăului, un mijloc de transport cu care turiştii germani să fie transportaţi în siguranţă către unitatea de cazare. Cu sprijinul autorităţilor locale s-a reuşit îmbarcarea tuturor persoanelor în alt mijloc de transport şi transportul acestora la hotel, unde vor fi cazaţi peste noapte.

Turiştii s-au arătat impresionaţi de gestul făcut de jandarmii montani şi au declarat că în cele trei ore, nimeni nu a oprit să le ofere sprijin sau să întrebe dacă au nevoie de ajutor.

Un portofel plin cu carduri şi bani găsit de un jandarm bistriţean a fost înapoiat proprietarei

Joi, 27 iunie a.c., în jurul orei 15.30, o patrulă de Jandarmerie a găsit în zona unui hipermarket de pe raza municipiului Bistriţa, un portofel plin cu carduri, acte şi bani. Imediat jandarmii au încercat identificarea proprietarei, deplasându-se la adresa din cartea de identitate aflată în interior. La domiciliu a fost găsită mama păgubitei, căreia i s-au predat toate cele 5 carduri, banii, respectiv permisul de conducere al femeii. Aceasta a fost deosebit de încântată şi le-a mulţumit din suflet jandarmilor pentru gestul făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel