Funcționară acuzată cerut 40 de mii de euro mită pentru atribuirea a 4 locuințe sociale

dna
dna

O femeie a fost arestată preventiv sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi pretins peste 40.000 de euro de la patru persoane pentru ca ea să intervină la Primăria Capitalei şi Primăriile sectoarelor 1 şi 6 în vederea atribuirii de locuinţe sociale, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada mai 2009 - mai 2010, inculpata Ileana Vasile a pretins de la patru persoane denunţătoare suma totală de 37.000 euro şi 500 lei, lăsându-le de înţeles acestora că ar cunoaşte funcţionari din cadrul Primăriilor Sectoarelor 1 şi 6 Bucureşti, respectiv din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti - Agenţia Fondului Imobiliar, şi că ar putea interveni pe lângă acestea pentru atribuirea de locuinţe sociale sau din cele construite de către Agenţia Naţională Pentru Locuinţe.

Inculpata ar fi primit 28.500 euro şi 10.500 lei din sumele cerute, susţin procurorii DNA. De asemenea, inculpata le-a mai pretins aceloraşi persoane, suplimentar, în perioada 25 - 30 noiembrie 2010, suma totală de 6.000 euro, din care, vineri, inculpata a primit de la două dintre acele persoane 4.000 euro, fiind prinsă în flagrant delict.

Vineri, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore, iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatei pentru 29 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel