Fuego - s-a decretat stare de calamitate

Autorităţile din Guatemala au decretat stare de calamitate în zona vulcanului Fuego, după ce acesta a erupt. 

Guvernul statului Guatemala a decis luni să decreteze starea de calamitate naţională în departamentele Escuintla, Chimaltenango şi Sacatepéquez din apropierea vulcanului Fuego, în urma erupţiei de duminică a colosului, care a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane, relatează luni EFE. 

Potrivit decretului emis de Consiliul Miniştrilor, ce urmează să fie aprobat de Parlament (Congres), măsura a fost emisă deoarece erupţia a provocat "pierderi omeneşti, a afectat infrastructura şi serviciile esenţiale şi pentru a evita consecinţe mai grave şi a permite ca în locurile afectate să fie întreprinse acţiunile necesare, pentru a evita sau a reduce efectele" erupţiei vulcanului Fuego, cea mai violentă din ultimii 40 de ani. 

Vulcanul Fuego a provocat în septembrie 2012 evacuarea a aproximativ 10.000 de locuitori, iar de atunci au mai avut loc câteva erupţii, informează Agerpres. 

În afară de Fuego, în Guatemala mai există doi alţi vulcani activi, Santiaguito (în vet) şi Pacaya (în sud), la 30 km de capitală.

Vezi şi:Cine este Andrei Năstase, nou primar la Chișinău

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel