Fotografie Europeană în cinstea Zilei Europei

festivalul fotografiei
festivalul fotografiei

Festivalul Fotografiei Europene, aflat la cea de-a doua ediție, se desfășoară în București, dar și în alte orașe ale țării, în perioada 8 - 31 mai, se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

Evenimentul dedicat Zilei Europei este organizat de Asociația ”Euro Foto Art”, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Fotografi din România, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu”, din Chișinău, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Cultural Italian ”Vito Grasso” și Casa de Cultură ”Mihai Ursachi”, din Iași.

Ceremonia de deschidere a Festivalului Fotografiei Europene, de pe 8 mai 2013, face cunoscuți câștigătorii premiilor ediției a V-a a Salonului Internațional de Artă Fotografică ”Eurofotoart” (unicul salon de gen din lume), organizat de Asociația ”Euro Foto Art”, în colaborare cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România. Salonul Internațional ”Eurofotoart” 2013 va fi vernisat și în Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea, joi, 9 mai 2013, începând cu ora 11.00.

31 de manifestări expoziționale vor avea loc în cadrul festivalului, scrie Mediafax. Printre acestea, Saloane Internaționale de Artă Fotografică, expoziții de artă fotografică din Anglia, Germania, Italia, Federația Rusă, Finlanda, Serbia, Slovenia, România, Republica Moldova, Ucraina. De asemenea, Gale de Digiporamă din Grecia și România vor fi organizate în orașele Brăila, București, Cernăuți (Ucraina), Chișinău (R. Moldova), Cluj-Napoca, Debrecen (Ungaria), Galați, Gura Humorului, Iași, Novi Sad (Serbia), Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Slatina (Olt), Szolnok (Ungaria) și Târgu-Mureș.

Festivitatea care va marca încheierea evenimentului va avea loc pe 31 mai, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Municipiului Iași ”Mihai Ursachi”, unde vor fi vernisate, cu această ocazie, Salonul Internațional ”Premfoto” (Galeria ”Labirint”) și expoziția personală Lucian Cocea din Iași (Galeria ”La Gard”). În același context, va fi prezentată publicului și  digiporama ”Pași în lumină”, realizată de Clubul Fotografic ”Nufărul” din Oradea.

Evenimentul are loc în organizarea patronajului Ministerului Culturii și cu susținerea Federației Internaționale de Artă. Scopul său este prezentarea și popularizarea artei fotografice europene în România, precum și promovarea fotografiei românești în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel