Fotbal: Brazilianul Leonardo, numit director sportiv la PSG

Brazilianul Leonardo a revenit la PSG în funcţia de director sportiv, pe care a mai ocupat-o între 2011 şi 2013, a anunţat vineri campioana Franţei la fotbal, citată de AFP. 

PSG s-a despărţit vineri după-amiază de fostul director sportiv, portughezul Antero Henrique, ce a rămas doi ani în acest post.

'Leo a marcat istoria clubului nostru', a afirmat într-un comunicat Nasser Al-Khelaifi, preşedintele clubului. Leonardo, 49 de ani, va avea greaua misiunea de a satisface în mercato-ul de vară exigenţele antrenorului Thomas Tuchel, ceea ce predecesorul său nu a reuşit în acest sezon. Fostul internaţional brazilian este popular printre fanii lui PSG, echipă la care a jucat între 1996 şi 1997. Imediat după plecarea lui Leonardo de la AC Milan, numele său a fost vehiculat în legătură cu o revenire la PSG, el fiind unul dintre marii artizani ai debutului în forţă ai PSG-ului în versiune qatariană începând din 2011.

În primul său mandat ca director sportiv la PSG, Leonardo a dat câteva lovituri pe piaţa transferurilor, aducând jucători promiţători, ca Marquinhos sau Marco Verratti, dar mai ales vedete ca Zlatan Ibrahimovic (plecat între timp), Thiago Silva sau Edinson Cavani. Mai mult, el a reuşit să-l convingă pe unul dintre marii antrenori ai lumii, Carlo Ancelotti, să se alăture unui club foarte ambiţios.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel