Fotbal: AC Milan a acceptat demisia directorului sportiv Leonardo

Clubul italian de fotbal AC Milan a anunţat că a 'acceptat' demisia brazilianului Leonardo din funcţia de director sportiv, după un nou sezon dezamăgitor, la finalul căruia gruparea 'rossonera' a ratat calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. 

Plecarea lui Leonardo era evocată de mai multe zile de către presa italiană, motivul reprezentându-l dezacordul pe care acesta îl avea cu Ivan Gazidis, administratorul delegat al clubului milanez, angajat anul trecut de fondul american Elliott. 'Leonardo a revenit la Milan într-un moment de necesitate, cu câteva săptămâni înainte de încheierea perioadei estivale de transferuri.

În ciuda unor circumstanţe dificile, el s-a implicat deplin pentru gestionarea unei situaţii complexe şi a transmis energia şi ambiţia sa întregii echipe', a precizat Gazidis într-un comunicat. Clubul lombard a confirmat, totodată, despărţirea de antrenorul Gennaro Gattuso, al cărui contract era valabil până în 2021. Fostul mijlocaş îşi anunţase deja plecarea de la AC Milan prin intermediul presei italiene. Gattuso şi Leonardo au fost consideraţi de conducătorii clubului drept principalii responsabili pentru un nou sezon dezamăgitor al echipei milaneze, scriu ziarele din peninsulă.

Leonardo (49 ani) a fost angajat în iulie 2018 de AC Milan, club la care a mai lucrat ca antrenor în sezonul 2009/2010. Viitorul său ar putea fi la Paris Saint-Germain, echipă pentru care a evoluat ca jucător în sezonul 1996-1997 şi la care a îndeplinit deja rolul de director sportiv în 2011. Gennaro Gattuso (41 ani) se află la rândul său în vizorul mai multor cluburi, între care Sampdoria Genova, Newcastle United şi AS Monaco.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel