EXCLUSIV  Formular 600, REVOLTĂ TOTALĂ: Ministerul de Finanțe TACE. Sute de mii de oameni, la COZI interminabile

Ionuț Mișa
Ionuț Mișa

Sute de mii de persoane fizice- dacă nu peste un milion- care desfășoară activități independente și au contracte pe drepturi de autor sau alte tipuri de contracte de colaborare trebuie să depună, până în 31 ianuarie 2018, Formularul 600. Pare o denumire abstractă pentru cei mai mulți, pentru că nimeni nu știe ce să facă. 

Trebuie să depună formularul persoanele fizice cu activități independente care estimează că vor câștiga în 2018 peste 1.900 de lei pe lună, dar și de către cei care vor câștiga sub acest nivel.

În toată această nebunie, în care sute de mii de oameni trebuie să ajungă la administrațiile fiscale, lipsa de informare îngreunează toată acțiunea într-o lună ianuarie și așa aglomerată de oameni care au alte documente de depus, de făcut plăți etc. 

Ministrul de Finanțe, genial, dar ABSENT

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, nu apare în spațiul public, nu explică, nu comunică, pe scurt nu-și face datoria. Pentru că ministrul nu explică deloc ce trebuie să complete, cum trebuie să completeze persoanele cu profesii liberale formularul, aceștia stau nu o singură dată, ci chiar de două ori la cozi. Prima dată pentru informare, pentru că persoanele e la ghișee au fost școlite în acest sens. A doua oară pentru a depune Formularul 600. Dacă au noroc, e și ultima oară. 

Disperarea este justificată, pentru că acest formular 600 trebuie depus până-n 31 ianuarie 2018.  

Doamna de la ghișeu poate veni la Biroul de Presă? 

DCNews a trimis mai mult întrebări către biroul de presă al Ministerului de Finanțe, care, până-n acest moment ar fi trebuie să aibă măcar un răspuns standard de informare despre această situație. Deși i s-a dat ocazia de a explica, nu a răspuns. Într-adevăr, legal, timpul de răspuns nu a fost depășit, însă, având în vedere urgența situației, ne-am fi așteptat la un răspuns în aceeași zi. Termenul legal de răspuns depășește termenul de depunere a Formularului 600. O singură persoană, de la Biroul de Presă ai ministrului ar fi trebuit nu neapărat să ne răspundă exact la întrebările adresate, ci să dea informații clare celor interesați și direct afectați. Întrebarea este: Are ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, Birou de Presă? Dacă nu, poate lua oricând o doamnă de la ghișeu care poate să explice pentru presă și, implicit, pentru toți cei afectați, ce se întâmplă cu acest formular și mai ales, de ce s-a ajuns în această situație.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel