FLORIN JIANU nu va mai face parte din viitorul Guvern

Florin Jianu anunță că nu va mai face parte din Guvernul viitor din cauza comasării unor portofolii.

VEZI ȘI: Cătălin Ivan vorbește despre DEMISIA din PSD

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, a anunţat că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

Anunţul retragerii din Guvern a fost postat sâmbătă de ministru, pe Facebook.

"Guvernul viitor va conține numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba țării lui.

Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie și va fi condus politic. Nu m-a interesat și nu mă interesează nicio altă funcție, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deși sunt matematician, îmi rămâne necunoscută.
Las în urmă un mandat cu realizări majore pentru IMM-uri (strategia pentru IMM-uri 2020, legea IMM-urilor, Legea Intreprinzatorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels) si pentru turism (Legea Voucherelor de vacanta, 9% TVA pentru tot sectorul), precum și un buget dublu pentru programele naționale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene (vezi Romania Start-up). Despre rezultatele mandatului și despre instrumentele aflate pe circuitul de avizare, într-o conferință de presă zilele următoare.

Voi rămâne fidel domeniului în care mi-am dezvoltat competențele, reprezentarea onestă a mediului de afaceri, național, european, de tineret și nu numai.

Le mulțumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipă, pentru că își fac treaba cu seriozitate și profesionalism. Știu că vor continua munca începută împreună și să fie convinși că vor avea în mine același sprijin!", a scris Florin Jianu pe Facebook.

De asemenea, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat, sâmbătă, că a discutat în cursul zilei cu premierul Ponta şi că acesta i-a comunicat faptul că doreşte un nou concept, respectiv "lipirea", din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei şi numirea unui ministru politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel