Florin Cîțu: Vești extraordinare din economie!

Florin Cîțu / Foto: Facebook
Florin Cîțu / Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu anunță "vești extraordinare din economie".

"Vești extraordinare din economie! Investițiile nete în economie cresc cu aproximativ 10%. Foarte important pentru români. Aceste investiții reprezintă un indicator care arată încrederea antreprenorilor, a investitorilor și a multinaționalelor în guvernul pe care îl conduc. Investiţiile nete reprezintă, printre altele, cheltuielile destinate creării de NOI mijloace fixe, precum și dezvoltării, modernizării şi reconstrucției celor existente. Mai simplu, se creează o capacitate mai mare de producție pentru că se estimează o economie mai mare cu o cerere mai mare și o putere de cumpărare mai mare. Creștere economică de care vor beneficia toți românii.Continuăm în acest ritm și depășim cele mai optimiste estimări de creștere economică.", a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Cîțu și Orban anunță creșterea economiei, dar cresc și prețurile. Cum se explică? 

Experții economici avertizează că în perioada următoare ne-am putea confrunta cu scumpiri ale carburanților, alimentelor și energiei electrice. Unele se fac simțite deja. Lucru parcă de neînțeles, mai ales în contextul în care guvernanții în ultimele zile ne tot spun că România are o creștere economică importantă, că ne plasăm pe primul loc în Europa, ba chiar că România ar avea cea mai rapidă revenire economică din istorie. Economistul Adrian Câciu a explicat în urmă cu câteva săptămâni de ce această creștere economică nu este simțită și în buzunarul oamenilor, prin prețuri mai mici.

"Creșterea economică este un efect statistic. În momentul în care faci numai datorie ca să faci consum guvernamental, PIB-ul are și el niște componente statistice pe care se construiește, unul dintre ele consumul guvernamental și investițiile, care compensează de această dată cu o sumă finală, adică consumul populației și respectiv investițiile private, acestea fiind mai mari din partea statului, făcute pe datorie. Practic statistic crești, ai o creștere economică, dar o faci pe datorie guvernamentală, ceea ce înseamnă că ulterior oamenii vor trebui să plătească această datorie.", a explicat Adrian Câciu, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel