Florin Cîțu: Rusia are rezerve de aproape 650 de miliarde de dolari

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Sancțiunile decise de Comisia Europeană și SUA în cazul Rusiei nu vor avea efectul așteptat, susține liderul PNL, Florin Cîțu, președinte al Senatului.

„Se pare că strategia adoptată de Comisia Europeană și SUA este una în mai mulți pași. Eu cred că aceste sancțiuni nu vor avea efectul așteptat. Atât timp cât nu sunt sancțiuni care să taie sursele de finanțare din energie, petrol-gaze și decontări financiare va fi complicat, pentru că Rusia are rezerve de aproape 650 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă jumătate din PIB, adică foarte mari. Așa cum văd eu restricțiile, nu cred că Rusia va trebui să folosească acele rezerve să-și protejeze economia, pentru că are venituri din activități curente la nișlte prețutri foarte mari”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește România, președintele PNL a spus că trebuie făcută analiză în detaliu.

„Aici este vorba de Oficiul pentru Spălarea Banilor, de ANAF, pentru a vedea acționariate, unde se duc banii... Sunt câteva companii care au acționariat rusesc și care au primit ajutoare de stat. În același timp, trebuie o analiză a tot ceea ce înseamnă investiții care vin din Rusia în România”, a spus Florin Cîțu.

„Dacă acestea sunt sancțiunile date de UE și de SUA, eu cred că România are o datorie să-și protejeze interesele și poate să vină cu sancțiuni puțin mai dure”, a conchis președintele PNL, Florin Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis a convocat CSAT marți

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a dat asigurări, în cursul zilei de joi, că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel