Florin Cîțu, în culmea fericirii fără mască: Vă mulțumesc! Eu deja am făcut o plimbare la prima oră până la cafea și a fost WOW

Sursă foto: Facebook Florin Cîțu
Sursă foto: Facebook Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a făcut astăzi o plimbare fără a purta mască de protecție.

Românii se bucură astăzi de primul pas din revenirea la normalitate, a amintit sâmbătă premierul Florin Cîţu, care a anunţat că a făcut deja prima sa plimbare fără mască. A fost să-și cumpere cafea și susține că "a fost wow".  

"Cum este pentru voi prima zi fără mască în spații deschise?Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow.", a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

"Primul pas din revenirea la normalitate"

Premierul a ţinut să mulţumească tuturor celor care au respectat regulile şi au ales să se vaccineze împotriva COVID-19, adăugând că aşteaptă următoarea relaxare, care va avea loc pe 1 iunie.

"Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi înţeles să respectaţi toate regulile şi mai ales pentru că vă vaccinaţi. Astăzi ne bucuram toţi de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil. Vă mulţumesc. Urmează 1 iunie", a mai spus Florin Cîţu.

Premierul declarase în urmă cu câteva zile că abia așteaptă să meargă la mare, în Vama Veche. El a avertizat că noi măsuri de relaxare vor fi anunțate doar dacă românii vor continua să se vaccineze și vor respecta normele rămase în vigoare.

VEZI ȘI: 15 mai 2021, moment așteptat de toți românii. Ioana Stăncel: Prima zi dintr-o nouă normalitate

Sâmbătă, 15 mai, este prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de Guvern după scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în ţară. Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

Se menţine portul măştii de protecţie în spaţiile deschise doar în staţiile pentru transportul în comun, pieţe, târguri şi zonele în care sunt desfăşurate mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfăşurării acestora, precum şi alte zone cu potenţial de aglomerare.

Totodată, s-au eliminat interdicţia de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate localităţile, precum şi restricţiile privind programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 500 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 2 mp pentru fiecare persoană şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, se pot organiza şi desfăşura competiţii sportive în spaţii deschise cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului. De la 1 iunie urmează şi alte măsuri de relaxare. 

VEZI ȘI: Lucian Bode: Nu vorbim despre o relaxare totală. Vor fi controale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel