Florin Cîțu anunță că etapa a III-a A de vaccinare Covid-19 poate începe din martie dacă sunt suficiente doze

Florin Cîțu anunță grăbirea orarului de vaccinare, în România
Florin Cîțu anunță grăbirea orarului de vaccinare, în România

Premierul României, Florin Cîțu, a anuțat de la Palatul Victoria că etapa a III-a de vaccinare ar putea începe mai rapid decât se spera inițial, în luna martie în loc de aprilie.

„Da, este adevărat. Etapa a II-a a început mai devreme cam cu două săptămâni, am reușit să facem acest lucru, am avut stoc de vaccin. Dacă lucrurile merg bine, vom accelera și etapa a III-a, este ceea de ne dorim. Am achiziționat acele 8 milioane de vaccinuri, dar ele vor veni din trimestrul doi, începând cu luna aprilie. Aici, dacă Moderna se ține de plan vom putea accelera și etapa a III-a. Iar dacă AstraZeneca se ține de plan, atunci cu siguranță vom accelera toate etapele. Noi suntem pregătiți cu centre de vaccinare să ajungem așa cum am tot spus până la 150.000 vaccinuri/zi. Totul depinde de cum primim aceste vaccinuri”, a transmis Cîțu, de la Palatul Victoria.

„A fost o producție mai mică [de la Pfizer] o săptămână. Săptămâna viitoare primim compensare. Am primit săptămâna aceasta aproape 90.000, de săptămâna viitoare primim 180.000 în loc de 150.000”, a adăugat premierul, spunând că în prezent capacitatea de vaccinare este de 220.000 doze/săptămână.

Revenind asupra etapelor de vaccinare, Cîțu a spus că se referea la etapa a III-a „A”, o etapă intermediară între etapa a II-a și etapa a III-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel