Festivalul Spotlight revine la București

Cel mai mare festival dedicat luminii și tehnologiei bazate pe lumină revine la București.

Festivalul Internațional al Luminii ”Spotlight” are loc între 18 și 21 aprilie la București. Festivalul aduce în atenția publicului instalații de lumini, proiecte de video-mapping și proiecte de iluminat, produse de artiști români și internaționali. Anul acesta proiectele vor fi semnate de artiști din Franța, Canada, Marea Britanie, România, Austria. Organizatorul Festivalului Internațional Spotlight este Primăria Municipiului București prin ARCUB (Centrul Cultural al Municiupiului București).

Cum s-au desfășurat edițiile anterioare

 

Prima ediție a festivalului a avut loc între 23 și 25 aprilie 2015, iar câștigătorii au fost Antonio Păun și Thomas Herrera, doi studenți de la Universitatea de Arhitectură și Urbanist Ion Mincu din București.

A doua ediție a avut loc între 5 și 8 mai 2016, de data aceasta fiind iluminate și clădiri emblematice ale Bucureștiului, precum Colegiul Național Gheorghe Șincai și Foișorul de Foc.

Ediția a treia a festivalului Spotlight a adus în atenția publicului reproduceri ale pictorului Ștefan Luchian și a avut un buget de aproximativ 500.000 de euro, conform Agerpres.

Ediția din 2018 a reunit aproximativ 500.000 de spectatori și a fost câștigată de artiști români.

În cadrul Festivalului Internațional al Luminii Spotlight care va avea loc anul acesta între 18 și 21 aprilie, va fi prezent DJ-ul Bob Sinclair, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel