FESTIVAL ENESCU. Un violonist din Kazahstan și doi sud-coreeni, finaliști

Erzhan Kulibaev din Kazakhstan, Gyehee Kim şi Donghyun Kim, ambii din Coreea de Sud, s-au calificat în Finala Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional George Enescu 2016. 

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, rezultatele au fost anunţate sâmbătă seara de juriul de specialitate format din Pierre Amoyal (preşedintele juriului), Remus Azoiţei, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Eduard Schmieder şi Miczyslaw Szlezer. Erzhan Kulibaev (Kazakhstan) are 29 de ani, a urmat studiile la Madrid şi a susţinut concerte şi recitaluri în calitate de solist cu orchestre precum Polish Chamber Philharmonic şi Poznan Philharmonic Orchestra.

Gyehee Kim (Coreea de Sud) are 23 de ani şi studiază la Seoul National University. De-a lungul timpului a concertat alături de ansambluri orchestrale precum Russian Symphony, Torun Symphony, Gnessin Academy of Music şi Bulgaria Pleven Philharmonic. Donghyun Kim (Coreea de Sud) are 16 ani şi este cel mai tânăr concurent înscris la Secţiunea Vioară.

Studiază la Universitatea Naţională de Arte din Coreea şi a evoluat ca solist în compania unor orchestre precum Incheon Philharmonic Orchestra şi Suwon Philharmonic Orchestra.

[citeste si]

Publicul va putea asculta, conform sursei citate, în Finala Secţiunii Vioară care are loc luni, la Ateneul Român, de la ora 19.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei trei finalişti ai Secţiunii: Ceaikovski - Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea violonistului Erzhan Kulibaev, Ceaikovski - Concertul pentru vioară în Re Major op. 35 în interpretarea tinerei violoniste Gyehee Kim şi Beethoven - Concertul pentru vioară în Re Major op. 61 în interpretarea tânărului Donghyun Kim.

La pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu se va afla dirijorul Christoph Poppen. Biletele pentru Finala de Vioară a Concursului Enescu 2016 s-au epuizat, publicul care nu a reuşit sa achiziţioneze bilete în sala de concert putând urmări Finala în transmisie live pe un ecran mare în faţa Ateneului, pe www.festivalenescu.ro şi pe Medici.tv, mai informează comunicatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel