Femeie sfătuită să găsească un exorcist, după ce a arătat descoperirea din mansardă

Foto ilustrativ / Imagine de József Kincse de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de József Kincse de la Pixabay

O femeie a fost sfătuită să găsească un exorcist, după ce le-a arătat internauților ce a găsit în mansarda casei. 

Proprietara unei case a cerut ajutorul pe rețelele de socializare pentru identificarea unui cuib ciudat pe care l-a găsit în mansardă. Pentru că arăta asemenea ipsosului sau unei spume, femeia nu știa cum ar putea rezolva această problemă, relatează Mirror.

Cu mai multe fotografii și un emoji, femeia a întrebat „Știe cineva ce fel de cuib de acesta?”

Reacțiile n-au întârziat să apară. Un utilizator i-a răspuns „cred că ai nevoie de un exorcist pentru asta”.

Un altul a adăugat: „Cum pot să nu mai văd aceste fotografii? Instrucțiuni, vă rog.”

Fotografiile postate de femeie au făcut vâlvă în mediul online. Între timp însă, femeia a ajuns la concluzia că acel cuib aparține viespilor europene. 

De asemenea, asta înseamnă că un număr destul de mare de viespi locuia în mansarda casei sale. În cele din urmă, femeia și-a actualizat postarea și le-a mulțumit internauților pentru comentarii și umor. „Cuibul se va sparge natural, în timp. Este fabricat din lemn mestecat și salivă.”, a adăugat ea.

În continuare, echipele de combatere a dăunătorilor de acest tip vor identifica dacă cuibul a fost activ, iar apoi se va stabili dacă se va putea îndepărta în siguranță, conform Daily Star.

Despre viespile de lemn europene

Viespea de lemn europeană, Sirex noctilio, din familia Siridae, atacă lemnul viu al copacilor din pădurile de conifere, în special pinul. Această specie, care provoacă daune semnificative, este originară din Europa, Asia și Africa de Nord.

Ele sunt insecte robuste, cu dimensiuni de 3-4 cm lungime și seamănă cu viespile obișnuite, dar au corpul cilindric și fără „talie”. Femela este un pic mai mare și prezintă un ovipozitor lung în partea din spate a corpului ei, folosit pentru fixarea ouălor.

Masculii au capul, antenele și toracele colorate în negru albăstrui metalizat, iar abdomenul are o zonă de mijloc portocalie și picioarele sunt negre. La femele, culoarea capului, antenelor, toracelui și abdomenului este negru albăstrui metalizat, iar picioarele sunt portocalii.

Un site de specialitate scrie că dacă 80% din copacii unei păduri ar fi afectați de viespea de lemn europeană și le-ar cauza moartea, asta ar duce la ruperea ecosistemului în zona respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel