EXCLUSIV  Febra la copii. Medicul pediatru Mihai Craiu explică de ce copilul are nevoie și de temperatura ridicată: ”Uneori e necesară”. Când să intervenim

foto pexels
foto pexels

Când copilul face febră, ne alertăm. Medicul pediatru Mihai Craiu vine cu explicații liniștitoare. 

Medicul pediatru Mihai Craiu a spus, în emisiunea Parenting 101, cu privire la febra copiilor că ”este modul în care organismul nostru reacționează la o vizită neprogramată, vine un musafir nedorit și eu, ca să mobilizez mai bine soldații... Să ne imaginăm o oală pusă pe foc în care pregătesc o ciorbă, cu bucăți de legume. Când crește temperatura, legumele se mișcă mai repede. Așa se întâmplă și cu moleculele noastre de semnalizare, cu celulele care au caracter imun, fie că fac anticorpi, fie că mănâncă bacterii, deci avem nevoie de temperatură strict chimic pentru a desfășura un arsenal eficient mai repede și fără daune colaterale”.

”Nu trebuie să fim maniaci ai combaterii febrei”

”Avem nevoie de o imunitate țintită amplificată, accelerată și focusată de temperatură” a mai subliniat medicul pediatru. Prin urmare, spune medicul Mihai Craiu: ”Nu trebuie să ne speriem foarte tare de febră, trebuie să știm că uneori e necesară și dacă acel copil are factor de risc - a mai făcut convulsii febrile, are probleme de sănătate și nu poate duce efectele febrei (respiră rapid) și inima bate tare, atunci da, evident, intervenim, dar, altfel, nu trebuie să fim maniaci ai combaterii febrei”. 

Cu privire la tratamentele medicamentoase administrate copiilor, în urma unor formulare completate de părinți, medicul a constatat că două treimi din părinți se așteptau, în urma vizitei la doctor, să primească o rețetă pentru antibiotic. ”M-a frapat” recunoaște dr. Mihai Craiu. Pe de altă parte, 80% din părinți au vrut analize. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel