EXCLUSIV  Fază REVOLTĂTOARE la supermarket cu masca de protecție! Ce a pățit o bunică

Unii sunt mai catolici decât Papa atunci când vine vorba despre respectarea măsurilor legate de coronavirus, chiar dacă atunci când îi privește direct schimbă foaia și aplică dubla măsură.

Am fost azi într-un supermarket în cartier. Nici nu contează care. Este o corporație multinațională franceză. Paznicul stătea la intrare și măsura temperatura aleatoriu, unora da, altora nu. La un moment dat, dă să intre o bătrânică de vreo 75 ani. Portarul îi spune: ”aveți măscuță? Puneți-vă măscuță. Altfel nu puteți intra”.

Bunica nu avea așa ceva. Nici după mai multe rugăminți, nu a fost lăsată să intre. Până la urmă, regulile sunt reguli, dar eu nu cred că supermarketul nu avea o mască pe care să i-o dea gratuit... Totuși, vorbim despre o corporație multinațională franceză și despre o bătrânică. Ce sunt doi lei, cât este o mască, pentru un supermarket?! Aceeași sumă, pentru un vârstnic cu pensia minimă, poate însemna masa dintr-o zi, adică o pâine goală. Nu s-a găsit niciun angajat din supermarket care să aibă o mască pe care să i-o dea femeii...

Bunica pe care am văzut-o nu are nicio vină. Aici nici măcar nu cred că este vorba neapărat despre bani. Dar bunica părea că vine din alte vremuri unde știrile despre coronavirus și obligativitate purtării măștilor nu prea au ajuns. Părea că atunci a aflat, pentru prima dată, că trebuie să poarte obligatoriu mască. Vina este a celor care transmit mesaje și care nu s-au făcut auziți/înțeleși de toată lumea.

Dar revenind... este un pic ironic că fix supermarketurile, care nu-și verifică angajații la cât timp aruncă mănușile înnegrite de jeg sau nu verifică angajații dacă poartă corect masca de protecție, sunt atât de vigilente când vine vorba despre bătrâneii care nu au bani de o mască? Sau care nu au fost corect informați? Și uite vezi așa femei în vârstă, de peste 75 de ani, cu batic pe cap, cum se roagă de paznici să intre la supermarket să-și cumpere ceva...

Dar dacă celor de la supermarket nu avem ce să le cerem din moment ce nu fac nimic pentru a verifica dacă angajații lor respectă măsurile pentru a minimiza infectarea cu coronavirus... poate ar trebui, dacă ne permitem, să avem o mască în plus în geantă. Și, când vedem situații de acest fel, să ajutăm persoanele în vârstă să nu mai treacă prin astfel de episoade. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel