Urmărește emisiunea live


Expert militar: SUA nu au interes să înfrângă acum Rusia. Putin, comparat cu o broască fiartă la foc mic care nu știe ce urmează

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Un expert militar ucrainean spune că Statele Unite nu au un interes major să înfrângă Rusia imediat și strategia Washingtonului e de a epuiza treptat regimul del a Moscova.

Expertul militar Oleg Zdanov a efectuat săptămâna trecută o analiză a conflictului din Ucraina pe canalul său de YouTube, analiză preluată și de agenția ucraineană Unian și citată de DefenseRomania.

În opinia lui Zdanov, SUA, care pun accent pe schimbarea regimului politic de la Moscova, nu au vreun interes major ca Ucraina să învingă imediat Rusia, ci ca acest lucru să se întâmple treptat.

Expertul ucrinean crede că SUA „prelungesc victoria noastră” din considerente politice

El crede că alegerile pentru Congres din luna noiembrie din SUA, în care democrații lui Joe Biden se află într-o postură dificilă, sunt esențiale iar în cheia acestor alegeri democrații vor fi nevoiți să arate că sunt capabilă să rezolve problemele internaționale, fapt pentru care SUA prelungesc cât mai mult „victoria noastră”, e de părere expertul ucrainean.

Mai mult, crede Zdanov, prin această strategie Federația Rusă continuă să reprezinte principala amenințare la adresa NATO iar în opinia sa fără o amenințare serioasă la adresa Alianței SUA nu ar putea continua să domine Europa. Tocmai din acest motiv e de părere expertul ucrainean SUA au interesul ca Federația Rusă să reprezintă o amenințare militară majoră în special pentru Uniunea Europeană.

Oleg Zdanov crede în cazul unei înfrângeri militare majore Federația Rusă se va prăbuși imediat și nimeni nu știe cine va acoperi vidul de putere și va avea acces la arsenalul nuclear. 

„Însă până în noiembrie SUA vor avea nevoie de o victorie”, a mai adăugat în analiza sa expertul militar ucrainean.

Zdanov a concluzionat că „SUA nu se tem de Rusia ci o fierb la foc mic precum o broască aflată într-o oală cu apă” care nu-și dă seama că apa e încălzită treptat până ajunge la punctul de fierbere.

De la începutul invaziei SUA au oferit ajutor militar Ucrainei în valoare de aproape 10 miliarde de dolari

Amintim că SUA au anunțat recent că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare pentru sistemele americane de artilerie de precizie HIMARS, dar și 1.000 de sisteme Javelin.

Acest nou ajutor ridică la 9,8 miliarde de dolari totalul asistenţei militare oferite de SUA Ucrainei de la venirea la putere a lui Joe Biden.

În pofida solicitărilor Kievului de a oferi mai multe sisteme de armament pentru a respinge invazia neprovocată a Rusiei, inclusiv avioane de vânătoare de tip F-16, ajutorul militar american e vital pentru ca Ucraina să reziste invaziei iar nivelul sistemelor de armament oferite Armatei ucrainene de către SUA și ceilalți aliați a crescut treptat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel