Europarlamentare: Meloni turează motoarele pentru "o majoritate diferită" în viitorul Parlament European

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Șefa guvernului italian, Giorgia Meloni, liderul partidului de extremă-dreapta "Fratelli d'Italia" (Frații Italiei), a declarat luni că Italia ar putea avea un rol crucial în formarea unei "majorități diferite" în Parlamentul European, compusă din partide conservatoare și de extremă-dreapta.

Această declarație, raportată de agenția EFE, vine în contextul în care partidul său este favorit la alegerile europarlamentare de luna viitoare.

"Fratelli d'Italia" se bucură de aproximativ 27% din intențiile de vot, conform sondajelor, ceea ce ar putea permite partidului să obțină un număr semnificativ de mandate la alegerile europarlamentare din 6-9 iunie. Acest rezultat ar putea amplifica influența Italiei în Uniunea Europeană și ar putea schimba echilibrul de putere în viitorul Parlament European. Un alt partid italian de extremă-dreapta, "Liga", condus de vicepremierul Matteo Salvini, are de asemenea șanse bune de a obține locuri în Parlamentul European, având în sondaje între 8-9% din intențiile de vot.

"Avem astăzi un spațiu pentru a construi o majoritate diferită în Parlamentul European și politici diferite", a afirmat Meloni într-un interviu acordat postului public RAI Radio 1. Ea consideră că grupul politic din care face parte, Conservatorii și Reformiștii Europeni (ECR), ce reunește formațiuni conservatoare și de extremă-dreapta, poate fi cheia schimbării majorității în viitorul legislativ european. "Astăzi toți înțeleg că noi suntem cei care putem face diferența și suntem singurii, Italia și conservatorii, care putem determina o schimbare de direcție a Europei", a adăugat șefa guvernului italian.

Această posibilă evoluție pare să fie considerată și de Ursula von der Leyen, candidata Partidului Popular European (PPE) la președinția Comisiei Europene. Săptămâna trecută, von der Leyen nu a exclus o posibilă alianță cu grupul ECR pentru a-și asigura o majoritate în viitorul Parlament European, în ciuda diferențelor ideologice dintre popularii și conservatorii europeni.

În același timp, liderul Partidului Popular spaniol (PP), Alberto Núñez Feijóo, a declarat că PPE nu ar trebui să facă nicio înțelegere cu extrema-dreaptă. Totuși, el a făcut o distincție între partidul Giorgiei Meloni și alte formațiuni europene de extremă-dreapta. De notat este faptul că, spre deosebire de alte guverne conservatoare europene, cum ar fi cel ungar condus de Viktor Orban sau fostul guvern polonez, guvernul Giorgiei Meloni nu a întâmpinat critici sau sancțiuni din partea Bruxellesului, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel