Europarlamentare 2019 Carmen Hărău: Fără fondurile UE, rata şomajului ar fi fost mai mare cu 3,5%

[] []

14 mai 2019 / 16:09
Salveaza PDF Comentarii

Proiectele finanţate din fonduri europene nerambursabile au contribuit la reducerea ratei şomajului în România cu 3,5%, a declarat marţi, la Deva, senatorul liberal Carmen Hărău, ea arătând că o mai bună integrare europeană va genera mai multă prosperitate pentru români.

În opinia sa, românii care s-au mutat în străinătate au plecat din ţară şi pentru că ar fi dorit să trăiască după anumite reguli care le-ar fi putut aduce prosperitate. 'Cei 4,5 milioane de români s-au mutat pentru regulile europene, pentru bunăstarea europeană la care duce aceste reguli. Asta este ce dorim să implementăm, atribuindu-ne sarcina de a face o cât mai mare integrare.

Să nu vă imaginaţi că Europa dă şi bagă şi-n straiţă. Dă, dar nu bagă în straiţă. Avem acces la pieţe, dorim să ne păstrăm accesul la pieţe. Fără fondurile UE, rata naţională a şomajului ar fi cu 3,5% mai mare. S-au făcut estimări, calcule. Noi vrem să instituim reguli, ca să putem accede la o prosperitate din ce în ce mai apropiată de ţările din Europa', a spus senatorul PNL, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, deputatul liberal Lucian Heiuş, preşedinte al organizaţiei PNL Hunedoara, a criticat centralizarea în procedurile de atragere a fondurilor europene, apreciind că dacă UE impune un anumit număr de reguli, acestea trebuie să rămână neschimbate în toate ţările membre, inclusiv în România. În plan local, deputatul Lucian Heiuş a apreciat că judeţul Hunedoara are nevoie de mai multe fonduri europene decât unii dintre vecinii săi din Regiunea Vest, pentru a reuşi astfel să ajungă din urmă judeţele Timiş şi Arad, mai dezvoltate din punct de vedere economic. El a arătat că lista PNL pentru alegerile la Parlamentul European este una 'bine alcătuită şi echilibrată', menţionând că fiecare candidat prezintă garanţia unor 'profesionişti' în domeniu. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82