Europarlamentare 2019. Bulgaria: Partidul GERB a obţinut cele mai multe voturi

Partidul GERB, al lui Boiko Borisov, a obţinut cele mai multe votur
Partidul GERB, al lui Boiko Borisov, a obţinut cele mai multe votur

Partidul GERB a obţinut cele mai multe voturi în alegerile europarlamentare desfăşurate duminică în Bulgaria, relevă sondajele la ieşirea de la vot date publicităţii la scurt timp după încheierea scrutinului, potrivit dpa.

Potrivit agenţiei de studii sociologice Alpha Research, GERB, formaţiunea premierului Boiko Borisov afiliată la Partidul Popular European (PPE), a obţinut 32,8% din sufragii.

Pe poziţia a doua se plasează Partidul Socialist, aflat în opoziţie, cu 23,1%, iar pe cea de-a treia Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi, partidul minorităţii turce, cu 13,6% din voturi.

În preferinţele electoratului bulgar urmează VMRO, partenerul GERB în coaliţia guvernamentală, cu 6,8% din voturi, şi noua formaţiune proeuropeană Bulgaria Democrată, cu 5,9% din voturi.

Bulgaria deţine în Parlamentul European un număr de 17 mandate, indiferent dacă Regatul Unit va părăsi sau nu Uniunea Europeană.

Alături de alegătorii bulgari, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel