Este scandal în USR. Mai mulţi membri cer Congres în februarie 2020

Florin Răvdan / 15 dec 2019 / 15:39

Mai mulţi membri USR cer congres al partidului în februarie 2020, pentru alegerea unui nou lider. Aceştia consideră că partidul face paşi mari înapoi după excluderea Olimpiei Ardelean. 

„Un Congres care ne întăreşte. Fără îndoială, spiritul deciziei de miercuri a creat o enormă îngrijorare în USR. Deşi este nevoie de mai multă rânduială internă, e tot mai evident că aceasta nu poate fi instalată discreţionar cu bâta", precizează un lider de organizație, într-un mesaj pe grupul intern al formațiunii numit „Poiana lui Iocan", obținut de Mediafax.

Pas mare în spate 

 

„Excluderea de miercuri este un mare pas înapoi dinspre construcţia unui USR reintregrat pe care ni-l dorim. În acest sens, împreună cu colegul Irineu Darău, preşedinte USR Braşov, şi cu alţi preşedinţi de filiale, ne-am gândit că vehiculul de care avem nevoie este un nou Congres, organizat cât mai curând în februarie 2020. Unul care să împiedice orice viitoare abuzuri, dar şi unul care să întărească instituţional ceea ce e fragil în USR", se mai arată în mesaj.