Epoca lui Mircea Sandu s-a încheiat în 5 martie, spune Burleanu

Răzvan Burleanu, președintele FRF,  a dezmințit, cu prilejul unui bilanț la o lună după instalarea sa la Casa Fotbalului, că are un soi de înțelegere cu fostul președinte Mircea Sandu și a susținut că rămâne consecvent planului său de reformare a fotbalului românesc.

Nu am și nici nu am avut un 'gentlemen's agreement' cu dl Mircea Sandu, fiecare își vede de treaba lui. În ceea ce mă privește rămân fidel programului meu și voi face tot ceea ce îmi stă în putere să-mi duc și să-mi îndeplinesc obiectivele pe care mi le-am asumat. Să fie clar, pentru toată lumea din afara sau din interiorul federației, că epoca Mircea Sandu s-a încheiat în data de 5 martie.

Nu am niciun fel de înțelegere secretă cu Mircea Sandu și nici nu mă dezic de absolut nimic din ce am susținut în campanie și ceea ce am scris totodată în programul de guvernanță sportivă al FRF. Nu i-am solicitat sprijinul dlui Mircea Sandu pentru a merge la UEFA sau pentru a mă întâlni cu președintele federației germane de fotbal și vă asigur că m-am bucurat de întreaga susținere și de tot sprijinul acestor 2 instituții, a declarat Burleanu cu prilejul unei conferințe de presă.

Șeful FRF va apela însă la Mircea Sandu, atunci când interesul fotbalului românesc o va cere: Asta nu înseamnă că dacă în mod punctual, la un moment dat, interesul României mi-a va solicita, să apelez la posibila influență a lui Mircea Sandu pe care o are nu voi ezita s-o fac. Până atunci, fiecare își vede de treaba lui și de poziția pe care o ocupă.

Citește și: Burleanu anunță primele decizii pe care le-a luat la FRF

La o lună după ce a luat frâiele FRF, Burleanu a anunțat că a făcut o evaluare a personalului existent și pe 17 aprilie va supune aprobării Comitetului executiv noua organigramă a federației.

Auditul financiar extern de la FRF a dezvăluit o primă discrepanță în situația financiară, și anume că veniturile pentru 2014 sunt cifrate la 6 milioane euro și nu la 9 milioane euro cum anunța fosta conducere. Dacă vor apărea situații în care legea a fost încălcată, FRF va anunța instituțiile statului abilitate.

Un alt pas făcut în această perioadă a fost analiza contractelor dintre FRF și terți, precum și recuperarea unor datorii, unele vechi din 2012, care se cifrau la 500.000 euro.

Noua conducere a FRF a reînnoit contractul cu Adidas, care expira în decembrie 2014, și colaborarea cu sponsorul nostru tehnic din 1970 va cunoaște o dezvoltare mai amplă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel