Emmanuel Macron, imaginea care a stârnit un val de întrebări în Franța / VIDEO

Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, președintele Franței, a purtat un tricou care a stârnit un val de întrebări în presa din Franța.

La câteva ore după încercarea lui Emmanuel Macron de a-i convinge pe tinerii francezi să se vaccineze, în mediul online a început să circule imaginea cu acesta, care renunțase la costum pentru un tricou negru cu un simbol pe el. Astfel, președintele Franței a îmbrăcat un tricou negru care avea sigla unei bufnițe realizată din forme geometrice, triunghiuri și cercuri.

Numeroase întrebări au apărut în mediul online, dar și în presa franceză. Cele mai amuzante dintre acestea sunt: Ce a însemnat sigla bufniței realizată din forme geometrice? A existat un mesaj subliminal în alegerea tricoului? Echipa Elysée de relații publice a transmis un mesaj secret celor cu ochi ascuțiți? Președintele face parte dintr-o cabală secretă?, sunt doar câteva dintre întrebările pe care și le-au pus internauții.

O teorie inițială a sugerat că era logo-ul Bohemian Club, un grup politic creat în California în 1872 și numit după ceea ce americanii vedeau ca mișcarea boemă europeană belle époque, o contracultură a burgheziei. Astăzi este un club exclusiv masculin format din oameni de afaceri și politicieni din SUA, Europa și Asia. Dar, în timp ce Bohemian Club are un logo cu bufniță, nu este același cu cel de pe tricoul președintelui.

Pentru a adăuga confuzia conspirației, există două cuvinte în franceză traduse ca „bufniță” în engleză: hibou (adică o bufniță cu smocuri de urechi cu pene) și chouette (o bufniță fără smocuri). Hibou este un semn de ghinion sau, pentru romani, mesagerul morții, reprezentând magia neagră în cel mai rău caz și un simbol al tristeții, singurătății și al melancoliei în cel mai bun caz. Chouette, în schimb, este un servitor al zeiței grecești Athena, un ghid spiritual în cultura celtică și, de asemenea, un termen în franceză care înseamnă „super”.

Nu a existat niciun răspuns oficial din partea Palatului Elysée la întrebări despre tricou. Cu toate acestea, la scurt timp, un tricou similar a fost vândut online ca „tricoul Macron Tik-Tok” la 19,99 euro, potrivit TheGuardian.

Bătaie la protestele masive din Franța contra restricțiilor și a 'Paşaportului sanitar extins'. Macron și Castex, luați la țintă

A fost al treilea weekend consecutiv în care francezii au ieșit pe străzile Parisului, fiind extrem de nemulțumiți de deciziile impuse de autoritățile din Hexagon. Cetățenii afișează mai multe pancarte cu mesaje anti-restricții și scandează 'Libertate!' și 'Macron, demisia!'.

Sâmbăta trecută, protestele au adunat 161.000 de oameni şi 110.000 cu o săptămână mai devreme. La Paris, o primă manifestaţie a mai multor mii persoane a fost marcată de ciocniri cu poliţia. Peste 3.000 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pentru a încadra marşurile, la o săptămână după ce manifestanţii au invadat bulevardul Champs-Elysees, unde accesul era blocat sâmbătă. La Rennes (vest), manifestaţia a atras 2.900 de persoane, 'fără incidente în acest stadiu', a declarat prefectura la începutul după-amiezii, o creştere a mobilizării faţă de sâmbăta trecută (2.200 de persoane) (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel