Ședință de Guvern, moment tensionat pe scena politică

Irina Constantin / 23 aug 2018 / 08:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Este ședință la Palatul Victoria. 

La ora 13:00, urmează ședința de Guvern.

Guvernul nu a făcut publică ordinea de zi. Rectificarea bugetară care trebuia să fie pe masa Guvernului nu are avizul CSAT. Mai mulți miniștri au trimis, marți, o solicitare președintelui României de a convoca urgent CSAT.  

Președintele nu a dat încă un răspuns. 

Iată comunicatul Guvernului în acest sens: 

”Guvernul României a trimis, seara trecută, președintelui României solicitarea de convocare în regim de urgență a ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea analizării și avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018.

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgență, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plății cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistența socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuieli pentru plata contribuției României la Uniunea Europeană, precum și finanțarea activităților de combatere a pestei porcine africane.” 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26