După cererea PNL, Cioloș dă ordonanță de urgență pentru alegeri

Guvernul va pune în dezbatere publică până la mijlocul lunii august un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii alegerilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în privinţa votului românilor din străinătate, a anunţat premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Luni, PNL a cerut schimbarea legii pentru votul prin corespondență, după ce a constatat că foarte puțini alegători din Diaspora s-au înscris pe listele electorale. Legea fusese adoptată, inclusiv cu voturile PNL, în urmă cu un an.

'Zilele trecute am informat liderii partidelor parlamentare despre intenţia noastră de a modifica Legea alegerilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, partea din lege care vizează alegerile în străinătate', a spus Cioloş. El i-a cerut ministrului delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, să discute cu liderii partidelor politice pentru a le explica în detaliu intenţiile Guvernului. 'Am cerut doamnei ministru Maria Ligor ca, în coordonare (...) cu Ministerul de Externe, cu Cancelaria Prim-Ministrului, cu Autoritatea Electorală Permanentă, să ne gândim la un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care (...) să precizăm mai bine condiţiile în care se poate vota în străinătate, păstrând spiritul legii aşa cum a fost decisă de Parlament. În acest sens, am dat aceste câteva elemente liderilor partidelor politice, cu care doamna ministru o să vă rog în perioada următoare să vă întâlniţi ca să le explicaţi mai în detaliu intenţiile noastre, să vedeţi care sunt observaţiile lor, în aşa fel încât în perioada următoare, până la mijlocul lunii august cel târziu, să putem pune în dezbatere publică acest proiect de ordonanţă pe care să-l adoptăm imediat ce Parlamentul revine din vacanţa parlamentară şi să ne putem pregăti în condiţii bune pentru alegeri', a afirmat Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel