Dragnea, judecată cu scandal la ÎCCJ. Chirieac: Nu poate fi o altă soluție...

Scandal la ÎCCJ
Scandal la ÎCCJ

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că procesul lui Liviu Dragnea ar trebui amânat în condițiile în care mai mulți manifestanți scandează în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

Este singurul program politic al acestor oameni: violența excesivă cu orice preț. Într-o asemenea situație, orice Curte de Justiție din această lume amână procesul. Cei cinci judecători de la Înalta Curte trebuie să ia o decizie privind viața unui om. O asemenea manifestare în fața Înaltei Curți poate însemna un eșec al autorităților care nu au luat măsuri de-a lungul timpului împotriva acestor oameni violenți, este opinia lui Bogdan Chirieac cu privire la acțiunile violente ale protestarilor din fața ÎCCJ, opinie pe care și-a exprimat-o printr-o intervenție telefonică, la România TV.

Analistul politic susține că procesul trebuie amânat în asemenea condiții.

În acest moment, se tulbură judecata unei instanțe. Nu poate fi altă soluție decât amânarea. Nu poți judeca în astfel de condiții. Sunt niște judecători, niște oameni calificați, care nu știu dacă sunt în măsură să judece în momentul în care afară sunt o mie de oameni violenți. Oamenii sunt competenți, pot să judece, dar nu în astfel de condiții', a declarat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Violetei Romanescu, de la România TV.

Astăzi este ultimul termen în procesul lui Liviu Dragnea de la Înalta Curte în "Dosarul Bombonica", în care președintele PSD a fost condamnat, pe fond, la 3 ani și șase luni cu executare, în urma contopirii cu pedeapsa cu suspendare din dosarul "Referendumul". Magistrații au decis suspendarea procesului timp de 30 de minute după ce avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a făcut o cerere de recuzare pe numele magistratului Simona Encean, din cauza preferințelor politice ale soțului acesteia, ceea ce ar duce la imparțialitatea acesteia.

Vezi și: ÎCCJ, sentință Dragnea. Scandal între #rezist și susținători. Jandarmii intervin de urgență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel