Dr. Ianceu: Am sunat la 112. STS: Sorin Ianceu nu a sunat la 112

avion-prabusit-Apuseni-300x182
avion-prabusit-Apuseni-300x182

Dr. Sorin Ianceu, unul dintre cei cinci supraviețuitori ai accidentului aviatic din Munții Apuseni, a declarat, luni seara, la Digi 24, că după aterizarea forțată a avionului în care se afla a sunat la 112 de pe telefonul dr. Radu Zamfir și a dat coordonatele de pe Google Maps, indicând și zona unde se află. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) spune că dr. Ianceu nu a sunat niciun moment la numărul unic de urgență.

[caption id="attachment_414984" align="alignleft" width="300"] Foto: alba24.ro[/caption]

Dr. Ianceu a precizat că a sunat de pe telefonul dr. Zamfir pentru că telefoanele sale au fost distruse în momentul impactului.

"Le-am spus inclusiv că dacă pleacă din Horea spre Beliş pe drumul 1R, la jumătatea distanţei, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbuşiţi. Ştiam localităţile între care s-a prăbuşit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele ca să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu ştiu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicaţia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conţină şase cifre, pe care să îl dăm mai departe şi în funcţie de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj", a spus dr. Ianceu, citat de Mediafax.

Sorin Ianceu, externat, luni, de la Spitalul Județean de Urgență Cluj, susține că a transmis discepeceratului și faptul că Adrian Iovan a fost conștient aproximativ o oră jumătate după producerea accidentului.

Într-un comunicat remis Mediafax luni, Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a precizat că "dr. Sorin Ianceu nu a sunat la 112".

Conform raportului întocmit de Guvern, sub coordonarea vicepremierului Oprea, dr. Radu Zamfir a sunat de 7 ori la 112 după aterizarea forțată a avionului. Dr. Zamfir spune că a transmis dispeceratului coordonatele epavei, dar STS îl contrazice, afirmând că tot ce a indicat doctorul a fost ora afișată pe ecranul telefonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel