Două tururi/ România, monitorizată de organisme europene. Alina Gorghiu: România nu va fi sancţionată

Alina Gorghiu, liderul senatorilor PNL, a declarat că România nu va fi sancţionată de organismele europene după sesizarea PSD privind asumarea răspunderii pe alegerile în două tururi. 

"Nu e nimic spectaculos. PSD invocă un deficit de democraţie în faţa Comisiei Parlamentare a Consiliului Europei. Ceea ce Guvernul a făcut astăzi, prin elaborarea legislaţiei pe 2 tururi, aduce o revenire la o democraţie autentică prin care un primar va fi ales pe voturi care să îi aducă legitimitate. Este bine că va fi analizat ceea ce spune PSD, pentru că va fi infirmată teza prin care cei din PSD spun că ar fi un deficit de democraţie prin modificarea legislaţiei. Am făcut o analiză pe standardele Consiliului Europei înainte să luăm decizia. Nu va exista nicio monitorizare a României şi nicio sancţiune pe această modificare de legislaţie electorală, pentru că ea nu modifică sistemul electoral", a declarat Alina Gorghiu la Antena 3. 

"PNL, susţinător al alegerilor într-un tur? Fake News!"

"Este informaţie falsă că PNL a susţinut un singur tur de alegeri. Fake News, Noi am mai depus la Parlament iniţiative legislative pentru revenirea la 2 tururi la primari. În privinţa sesizării făcute de PNL la Comisia de la Veneţia, aş mai face şi astăzi, pentru că deficitul de democraţie a fost real atunci, lucru constatat de Comisia de la Veneţia prin rapoarte succesive privitor la situaţia justiţiei din România", a mai spus Alina Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel