Alegeri în două tururi. Bulai: E un joc de șah aici. PSD era obligat

Alfred Bulai a vorbit despre cum ajungem la alegerile anticipate, despre strategia lui Klaus Iohannis, dar și despre poziția USR-ului și alegerile în două tururi. 

"E un joc de șah aici în care fiecare încearcă să se poziționeze. Una dintre victime în acest proiect, din punctul meu de vedere, este domnul Orban, deși e suficient de abil după atâția ani de politică și nu a căzut în cursa de a-ți da demisia. Dacă își dădea demisia nu putea să fie niciodată a doua propunere ăla care și-a dat demisia. Pe de altă parte, și dacă trece și dacă nu trece, PSD era obligat să facă acest gest pentru propriii primari. Nu puteau să stea cuminți și să zică "bă, asta a fost, ghinion". Sub nicio formă nu se pune problema să nu depui moțiune", a declarat Alfred Bulai, în direct la Realitatea Plus.

Strategia lui Klaus Iohannis

"Acum, sigur că pe de altă parte în strategia domnului Iohannis din punctul meu de vedere, nu a domnului Orban, lucrurile sunt destul de frumos croite. El rezolvă două probleme. Una, punerea în stand by a domnului Orban care, vrei nu vrei, iese că nu are cum să fie și prim-ministru în continuare și demis, iar pe de altă parte, rezolvă relația cu USR-ul pentru simplul fapt că USR a pus niște condiții când a venit alături de PNL. Atenție, chiar e o chestie democratică, ăsta e punctul meu de vedere: Primarii trebuie aleși în două tururi. Este mult, mult mai bine și mai sănătos pentru societate. Singurul pierzător masiv va fi PSD-ul, nu PNL-ul. PNL are șansa să aibă mai mulți, chiar cu două tururi. Sunt calculele mele. E adevărat că sunt și primari PNL care vor avea probleme, este cert", a mai spus sociologul. 

Poziția USR-ului

"Ce se poate reuși? Păi în primul rând, USR e greu să mai aibă riposte până la alegerile finale, față de gestul acesta al PNL-ului pentru că PNL a jucat corect, și-a pus capul pe masă, pentru alegerea primarilor în două tururi. E complicat acum să mai spui. Atenție, cu două variante, ori una, ori alta. Din acest punct de vedere, USR e captiv în această ecuație în care readuc aminte că la ultimele alegeri, cele europarlamentare, cele trei partide au fost relativ la egalitate. Ăla e votul politic, în care avem PNL pe primul loc, PSD și apoi USR. Cel mai bun rezultat fiind al USR-ului la momentul respectiv", a adăugat Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel