EXCLUSIV  Alegerile locale în două tururi, TEST pentru USR. Lider, despre susținerea ”pe gratis” a PNL: NICI VORBĂ!

Roxana Neagu / 29 ian 2020 / 19:01 Salveaza PDF Comentarii
Orban - Barna foto Agerpres
Orban - Barna foto Agerpres

Un lider al USR a vorbit, pentru DCNews, despre posibilitatea alegerilor locale în două tururi. 

”Principiul nu este unul orb, să nu modifici cu șase luni înainte legislația electorală, ci să n-o restrângi. Ori, aici se extind. E vorba de accesul mai facil la democrația reprezentativă, de extindere a unor drepturi electorale” a spus senatorul Adrian Wiener, USR. 

Test pentru USR

 

Întrebat dacă USR este avantajat de alegerile locale în două tururi, Wiener a răspuns că va fi primul scrutin la care vor participa: ”USR n-a mai participat la alegerile locale, decât la municipiul București, ca USB. Va fi primul nostru test la locale și noi credem că acest prim-test ar trebui să fie sub auspiciile alegerilor în două tururi”. 

Cu privire la ipoteza în care USR va fi obligat să susțintă ”pe gratis” PNL în turul doi, senatorul USR a răspuns: ”Nici vorbă, există zone în România în care PNL se comportă la fel ca și PSD, e vorba de feude create acolo. În turul doi, va ajunge ori un reprezentant al PNL, ori unul al USR. Noi sperăm să ajungă și un reprezentant al nostru, cel puțin în marele urban, (...) unde, în general, stăm bine. Suntem pe locul doi, dar nu pe trei. În unele mari centre urbane, suntem pe locul doi, ori după PSD, ori după PNL”. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26