Turcan: Scopul alegerilor într-un singur tur a fost scoaterea baronilor roșii din administrație

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Vicepremierul Raluca Turcan a explicat de ce a susţinut, în urmă cu mai mulţi ani, alegerea primarilor într-un singur tur. 

"Da, așa este, doar că dl. Ciolacu este într-o scăpare de matematică - a spus că mi-am schimbat opinia cu 360 de grade. Poate că ar trebui să reevalueze puțin cum e cu gradele cercului. Niciodată nu m-am dezis de decizii politice la care am fost parte. Dacă la un anumit moment s-a optat pentru această variantă, de un singur tur - aduceți-vă aminte că era o procedură care putea să conducă... Contextul politic atunci era de acaparare a puterii de către PSD, cam ca acum, putea să fi dus la scoaterea baronilor roșii din administrație", a declarat la Digi24 Raluca Turcan, conform Mediafax. 

"Au fost derapaje"

Ea a mai spus că își asumă susținerea, dar că oamenii politici nu trebuie să persevereze în greșeală.

"Au fost derapaje în timp, din nefericire, prin varianta alegerii într-un singur tur. Eu cred că un om politic, dacă sesizează că o decizie nu și-a atins scopul (...), să nu persevereze într-o greșeală", a mai spus Turcan.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni și tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenția Executivului de a schimba legile electorale. El a mai spus că vicepremierul Raluca Turcan este unul dintre autorii trecerii la alegerea primarilor într-un tur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel