Alegeri în două tururi, asumare Guvern. Alina Gorghiu: „Acum este o altă situație!”

Alina Gorghiu a postat un mesaj pe Facebook în care a lăudat asumarea de răspundere a Guvernului.

Alina Gorghiu a lăudat anunțul premierului României despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin și a spus că măsura este una extraordinară, în contextul de față.

„Sunt foarte mulțumită de anunțul premierului Orban! Pe bune și fără să greșesc un milimetru! E extraordinar că un Guvern PNL, cu o majoritate PSD ostilă alegerii primarilor în două tururi, își asumă acest proiect!", a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

PNL recunoaște democrația autentică

 

„De ce această datorie de onoare pentru PNL? Pentru că PNL este partidul care recunoaște regula potrivit căreia într-o democrație autentică decide majoritatea! De aceea, evident că era necesară angajarea răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi", a continuat Gorghiu.

Românii, de partea alegerilor în două tururu

Alina Gorghiu a precizat că românii susțin inițiativa, din cauza a ceea ce s-a întâmplat în 2016.

„Timpul ne presează, iar românii chiar nu mai vor să vină și alegerile acestea locale și să fie în vigoare tot legea aceea strâmbă! PNL a susținut același lucru și în 2016, dar atunci, cu toate discuțiile și rugămințile, nu am primit răspunsul pe care îl așteptam de la premierul Dacian Cioloș", a mai spus Alina Gorghiu.

Este o altă situație față de 2016

Alina Gorghiu a încheiat lăudând eficiența guvernului Orban, care ia măsurile „la timpul potrivit", nefiind pus în poziția lui Dacian Cioloș de acum 3 ani.

„Acum este o altă situație. Avem un premier liberal care a înțeles să facă exact la timpul potrivit modificarea legislației, pentru că era singura cale să ajungi la acest rezultat.

Numai astfel comunitățile locale pot avea de aici înainte primari votați majoritar, adică primari cu legitimitate, cu autoritate, de încredere pentru cetățeni. Am înțeles că celor de la PSD nu le place să fie așezată administrația locală după regulile astea... Așa că îi invit să strângă rapid semnăturile pentru moțiunea de cenzură", a încheiat mesajul liberala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel