Două turiste rătăcite în Parâng, recuperate de salvamontiști și câinele de căutare

Salvamont - imagine ilustrativă
Salvamont - imagine ilustrativă

Două turiste au fost recuperate de salvamontiștii din Gorj, după ce s-au rătăcit în Parâng.

Două turiste care s-au rătăcit în Parâng după ce au fost surprinse de lăsarea serii, au fost găsite și recuperate duminică de salvamontiștii gorjeni, ajutați de câinele de căutare Recco, transmite corespondentul Mediafax.

Salvamontiștii gorjeni au intervenit duminică în Parâng după ce au primit un apel de ajutor de la o femeie care a spus că s-a rătăcit și s-a pierdut de însoțitoarea sa.

Câinele de căutare

 

Potrivit reprezentanților Salvamont, cele două femei au fost surprinse de lăsarea serii în zona de creastă a Masivului Parang, la ieșirea din zona Căldării Gâlcescu iar pentru găsirea și recuperarea lor au intervenit salvamontiștii din baza Rânca împreună cu Recco, câinele de căutare.

„Una dintre ele, cea care a dat alarma, nu mai știa nimic de cealaltă. Au abordat un traseu din căldarea lacului Gâlcescu către creasta Parângului, s-au pierdut una de cealaltă și s-a lăsat și întunericul. Cea care a prins semnal la telefon ne-a alarmat și echipa de salvatori le-a gasit pe munte și le-a recuperat", a declarat, corespondentului Mediafax, Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Potrivit acestuia, cele două persoane vor fi coborâte în siguranță în zona Vârfului Cărbunele, unde sunt așteptate de o ambulanță Salvamont.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27