Donald Tusk, declaraţiile momentului la Bucureşti

Mihai Ciobanu / 10 ian 2019 / 20:50 Salveaza PDF Comentarii
Donald Tusk
Donald Tusk

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, prezent la Bucureşti pentru ceremonia de predare către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene susţine, joi seara, un discurs în faţa oficialităţilor prezente în sala Ateneului Român. 

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, este unul dintre înalţii oficiali europeni care se află, joi, la Bucureşti, pentru a participa la ceremonia de predare către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Evenimentul începe la ora 20.00 şi are loc la Ateneul Român. Cele mai importante momente şi declaraţii ale oficialităţilor sunt transmise de către DC News

Iată care sunt cele mai importante declaraţii făcute de către Donald Tusk:

- Sunt fericit că voi conduce cu dumneavoastră afacerile europene;

- Ştiu cât de inteligentă şi de creativă este cetăţenia română;

- Sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului "Omul sfinţeşte locul";

- În mare măsură depinde acum de România dacă politica românească va fi pentru Europa un exemplu bun sau avertisment sever;

- La reuniunea informală de la Sibiu va fi în joc concepţia noastră comună asupra viitorului UE;

- România are puterea de a fascina şi de a încânta;

- În familia mea, prima mea maşină a fost Dacia 1.300 a socrului meu; 

- Vreau să fac un apel la toţi românii să apere în Europa şi România fundamentele civilizaţiei noastre, libertatea, statul de drept şi Constituţia cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat cele patru lovituri de la 11 metri în 1986, la Sevilla.

 

Detalii despre preşedinţia României la Consiliul UE 

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este exercitată pentru o perioadă de 6 luni, prin rotaţie, de fiecare stat membru. Prin definiţie, preşedinţia trebuie să fie neutră şi imparţială pe perioada exercitării mandatului; prin urmare, ea nu poate favoriza propriile opţiuni de politici şi nici pe cele ale unui alt stat membru. Ea are trei misiuni principale.

Prima misiune este de planificare şi conducere a reuniunilor din cadrul diferitelor formaţiuni ale Consiliului (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe) şi ale grupurilor sale de lucru. Preşedinţia înseamnă, în primul rând, datoria de a promova în reuniunile pe care le vom prezida la Bruxelles, interesul european prin asigurarea unui cadru corect de negociere, arată site-ul dedicat preşdinţiei române.

 

Vezi şi: Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni

Toader, mesajul zilei: Să citim până înţelegem!


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25