Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni

Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni. Papa Francisc va ajunge în România, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice. Evenimentul a fost reprogramat. 

Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni. Papa Francisc vine în România, la sfârșitul lunii mai, potrivit Q Magazine, citat de Antena 3. Deși au apărut informații că va ajunge la începutul lunii respective, acea vizită a fost anulată pentru că președintele Klaus Iohannis l-a anunţat că organizează Summitul de la Sibiu.

Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni. Astfel, întâlnirea a fost reprogramată pentru 31 mai. Va fi primit la Cotroceni, apoi va merge la Palatul Patriarhal, unde va avea o întâlnire cu Patriarhul Daniel. Cei doi vor rosti o rugăciune comună,  în Catedrala Neamului, moment deschis publicului.

Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni. Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.

Papa Francisc vine în România. Când va fi primit la Cotroceni. Prima vizită a unui Papă în România, o ţară majoritar creştin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la Bucureşti, între 7 şi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.

Vezi și: Papa Francisc: Politica nu este rezervată doar guvernanţilor

Papa Francisc, vizită oficială în Bulgaria și Macedonia. România, ocolită?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel