Papa Francisc, vizită oficială în Bulgaria și Macedonia. România, ocolită?

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a decis să răspundă invitației de a veni în sud-estul Europei.

Papa Francisc va vizita, anul viitor, Bulgaria și Macedonia. Perioada stabilită este între 5 și 7 mai, conform datelor anunțate de purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, potrivit AFP. ”Acceptând invitaţia înaltelor autorităţi şi ale Bisericii Catolice, sanctitatea sa papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria între 5 şi 7 mai (...) şi în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, la 7 mai”, a declarat Greg Burke, citat într-un comunicat al Vaticanului.

IPOTEZĂ despre vizita în România: A fost refuzat! 

În România, au existat zvonuri că Papa Francisc ar fi vrut să vină în luna mai, dar a fost refuzat de la nivel înalt. Deocamdată, nu sunt informații despre vizita sa în România, dar se pare că fix în luna mai are Papa Francisc programată vizita în această parte a Europei. Va merge în țara vecină Bulgaria, în schimb. Despre o eventuală vizită a sa în România s-a tot vorbit, aceasta încă neconcretizându-se. 

Citește și Papa Francisc, vizită în Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc are un program de vizite extrem de încărcat. La 82 de ani, Suveranul Pontif a anunțat că merge în Panama în perioada 22-27 ianuarie, cu ocazia Zilelor mondiale ale tineretului și ulterior. Tot pentru 2019, Papa Francisc intenționează să meargă și în Japonia. Deși s-a vehiculat că va ajunge și în România, până acum nu există nicio confirmare din partea Vaticanului. 

Citește și Papa Francisc, atenționare: Este o boală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel