Papa Francisc, atenționare: Este o boală

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a definit luni consumismul ''ca pe o mare boală'' ce ne împiedică să fim generoşi cu cei nevoiaşi, la slujba pe care o celebrează zilnic la capela din Casa Santa Marta, care este reşedinţa sa pontificală, relatează EFE.

"O mare boală acest consumism. Nu vreau să spun că suntem toţi la fel. Dar consumismul, a cheltui mai mult decât este nevoie, lipsa de austeritate în viaţă: este inamicul generozităţii", a spus papa.

Papa Francisc i-a îndemnat pe cei prezenţi "la generozitate", să se preocupe de binele nevoiaşilor, să ţină seama de statisticile care arată amploarea sărăciei în lume, de copiii care mor de foame, de cei care nu au medicamente şi de atâta suferinţă despre care citim în ziare sau auzim zilnic la ştiri".

Sfântul părinte a spus că pentru a fi mai generoşi trebuie să ne gândim la lucrurile mărunte.

Papa Francisc, despre boala consumismului

"Să facem o incursiune în dulapurile noastre şi să numărăm... Câte perechi de pantofi? Una, două, trei, patru... douăzeci. Puţin ca mult ...", a deplâns el. "Putem face minuni cu generozitatea noastră. Generozitatea micilor lucruri", a subliniat papa.

"Din păcate acest lucru nu se întâmplă din cauza acestei boli, care este boala împotriva generozităţii: boala consumismului care ne îndeamnă să cumpărăm. Să cumpărăm tot mai multe, să avem cât mai mult...", a mărturisit Suveranul pontif.

"Unii l-ar putea considera pe Iisus drept comunist, pentru că Domnul nostru a spus că în spatele bogăţiilor se ascunde un spirit răuvoitor... Nu poţi sluji doi stăpâni, şi pe Dumnezeu şi bogăţia...", a precizat papa.

Şi s-a rugat la Domnul nostru " să ne elibereze de acest rău atât de periculos care este consumismul, care ne face să fim sclavi, care ne face dependenţi de cheltuieli: o boală psihiatrică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel