Domeniul Regal Săvârșin, deschis publicului în august și septembrie. Vezi programul

Domeniul Regal Săvârșin este deschis publicului în lunile august și septembrie. 

Domeniul Regal Săvârșin este deschis în lunile august și septembrie, în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, între ora 9.00 și ora 18.00.Poate fi vizitat Parcul Regal, precum și Muzeul Automobilului, Magazinul de suveniruri, Atelierul Auto al Regelui Mihai și Satul Regal.

În parc pot fi vizitate Grădina Ascunsă, Micul Pavilion, Aleea Lungă, Grădina Toscană, Aleea Stejarilor Bătrâni, insula.

Grupuri organizate pot vizita domeniul de-a lungul anului, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială, transmite Familia Regală a României pe pagina de Facebook. 

Se fac lucrări pe domeniul de la Săvârşin. Ultima clădire nerestaurată, în renovare

Familia Regală anunţă restaurarea Casei Ceaiului de la Săvârşin, ultima clădire de pe domeniu rămasă nerestaurată.  "Săvârșin Tea House

Cu câteva săptămâni în urmă, au început lucrările la ultima clădire rămasă nerestaurată din Satul Regal (perimetrul de la intrarea pe Domeniul Săvârșin). Casa, ridicată în secolul al XIX-lea, este cea mai mare din ansamblul Satului Regal și se află, la stradă, în dreapta porților principale de intrare pe proprietate.

Casa Ceaiului are o suprafață de 300 de metri pătrați, dintre care jumătate vor fi alocați sălii de ceai, destinată vizitatorilor domeniului. Aici, ei vor putea servi cafea, ceai, răcoritoare și gustări. Totodată, sala mare va fi și un spațiu cultural și educațional, găzduind expoziții, lecții deschise, reuniuni și evenimente publice.

Proiectul de restaurare este condus de arhitectul Tudor Emilian Cordoș, de la Alba Iulia, și susținut de Fundația Colecția Familiei Regale a României, căreia Majestatea Sa Margareta i-a încredințat spre folosire clădirea.

Spre sfârșitul lunii septembrie, vizitatorii Parcului Regal, Muzeului Automobilului, Magazinului de suveniruri și Atelierului Auto al Regelui Mihai vor putea adăuga, în vizita lor, noua Casă a Ceaiului.

Lucrările de restaurare sunt realizate de o compania locală de meșteri constructori, cu sediul în satul Ilteu, din vecinătatea Săvârșinului.

Toate materialele originale care au putut fi recuperate vor fi refolosite: bârne vechi de stejar, țigle manufacturate în Imperiul Austro-Ungar, podele de ceramică și de piatră, cărămizi.

Vă prezentăm câteva imagini cu stadiul actual al restaurării, la patru săptămâni de la începerea lucrărilor. Vom reveni, peste două săptămâni, cu noi imagini", a transmis Familia Regală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel