Doi alpiniști din Brad, în expediție pe Himalaya. "Cel mai frumos view spre Everest"

Doi alpiniști din Brad, în expediție pe Himalaya. "Cel mai frumos view spre Everest" / Foto: Pixabay
Doi alpiniști din Brad, în expediție pe Himalaya. "Cel mai frumos view spre Everest" / Foto: Pixabay

Doi alpiniști din Brad se află în expediție pe Himalaya.

Doi alpinişti din municipiul Brad se află în expediţie în Masivul Himalaya, ei reuşind să cucerească un prim obiectiv, vârful Kallapatar (5.643 m), următoarea etapă a ascensiunii fiind prevăzută pentru luni, când unul dintre ei va urca pe Island Peak (6.189 m), aflat la doar patru kilometri de Everest (8.848 m), cel mai înalt vârf de pe Pământ, relatează Agerpres.

Urcuşul pe vârful Kallapatar a avut loc, vineri, pe o temperatură de minus 10 grade Celsius, cei doi tineri, Alexandru Todor şi Radu Pavel, apreciind că au avut parte de o zi epuizantă, însă cu o vedere minunată spre Everest.

"Cel mai frumos view spre Everest"



"La ora 5,15 am plecat, pe minus 10 grade, pe vârful Kallapatar (5.643 m), unde am avut cel mai frumos view spre Everest, care se afla la doar 4 km de noi. A fost o zi epuizantă, cu foarte mari probleme, dar am trecut peste, cu bine!", a notat Alexandru Todor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului municipiului Brad, Florin Cazacu, pentru Radu Pavel va urma o nouă ascensiune pe Island Peak, acesta fiind considerat ca un 'vârf tehnic' ce poate fi comparat cu Everestul. Alpinistul se va confrunta cu treceri peste crevase, pe scări, un perete vertical de căţărare şi temperaturi care ar putea ajunge, în vârf, la minus 25 de grade Celsius. Expediţia echipei din Brad a început pe 28 septembrie şi a fost programată să dureze 20 de zile.

Alpinist cu mâinile și picioarele rupte. Intervenţie dificilă și periculoasă în munții Bucegi

Un bărbat de 61 de ani, din București, a căzut în Munții Bucegi și a suferit mai multe fracturi la mâini și picioare, în luna septembrie. Acesta se afla la escaladă cu un prieten în Hornul, din Peretele Coștilei, când a cedat un piton și el a căzut în coardă izbindu-se de perete. O echipă de salvamontiști a intervenit imediat pentru a-l salva. 

„Acțiune deosebit de grea și periculoasă în Hornul Central din Valea Seacă a Coștilei. Alpinist cu mâinile și picioarele rupte”, au informat salvamontiștii atunci. Valea Seacă a Coştilei este una dintre cel mai puţin umblate văi ale Masivului Bucegi. Vezi mai mut AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel