DNA, sesizat de Guvern: Retrocedări la ANRP pentru bolnavi închipuiți

Corpul de Control al Guvernului a descoperit circa 2.200 de dosare de retrocedări ale unor imobile, aprobate de ANRP, pentru motive medicale cum ar fi  depresie, lombosciatica, hemoroizi, atacuri de panica,  colon iritabil, atacuri de panică sau osteoporoza, diagnostice care nu pun viața în  pericol. S-au acordat astfel miliarde de euro despăgubiri.

Potrivit raportului Corpului de Control al primului-ministru, în perioada 2008-2011, au fost acordate despăgubiri uriaşe, prin invocarea unor cazuri "excepţionale". Au auvut prioritate, persoane bolnave de osteoporoza, colici renali, tulburari depresive, atacuri de panică, hemoroizi şi adenom al prostatei, persecuţie pe motive etnice. În raport se arată că numărul dosarelor "excepţionale" a fost mult mai mare faţă de cel al dosarelor soluţionate în ordinea înregistrării.

Mai mult, asa-zisele cazuri exceptionale nu erau sustinute de documente care sa ateste afectiunile, iar la dosar nu erau incluse dovezi care se explice nevoia urgenta a comisiei care stabilea despagubirile. De acordarea despăgubirilor pentru dosare considerate excepţionale au fost şi cesionari de drepturi, cu sume cuprinse între 30,5 milioane lei şi 108,9 milioane lei.

Vezi aici Raportul Corpului de Control al Guvernului referitor la ANRP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel