DNA, precizări despre presupusa listă cu persoane aflate în vizorul instituției

Scutaru Cristina / 12 Martie 2019 / 13:37
Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

DNA a făcut o serie de precizări vizavi de presupusa listă cu persoane aflate în vizorul instituției.

Cu referire la informațiile false vehiculate în spațiul public care acreditează ideea existenței în cadrul Direcției Naționale Anticorupție a unei „Liste pregătită de procurori cu NUME GRELE din presă și politică .... care au fost în vizorul lui Kovesi", Biroul de Informare și Relaţii Publice DNA face următoarele precizări:

Dosarele aflate pe rolul Direcției Naționale Anticorupție au fost și sunt constituite în conformitate cu prevederile art. 288 și următoarele din Codul de Procedură Penală.

Prin urmare, nu există vreo astfel de „listă" cu persoane dintr-o anumită categorie socială sau profesională care ar fi vizate de anchetele procurorilor anticorupție, informațiile respective nu au suport în realitate, singurul rol fiind acela doar de a decredibiliza activitatea Direcției Naționale Anticorupție.

 

VEZI ȘI: EXCLUSIV Strategia pentru prezidențiale 2019: PSD, miza pe 7. PNL pariu pe 5


Amintim că mai mulți politicieni de la PSD, PNL și PDL și jurnaliști din România ar fi fost prezenți pe o listă ”a DNA” având ca scop anchetarea acestora în perioada în care Laura Codruța Kovesi conducea DNA.