DNA cere arestarea lui Căncescu. Trei politicieni, REȚINUȚI

Procurorii au propus Tribunalului Brașov arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului președinte al Consiliului Județean Căncescu Adrian, dar și pentru alți trei componenți ai Consiliului Județean Brașov.

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov și președinte al filialei județene a unui partid politic, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție publicat pe site-ul oficial al instituției. 

"În contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de președinte al filialei județene a unui partid politic, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 220.000 lei și 15.000 lei pentru a-i pune pe aceștia pe lista de candidați pentru un post de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Brașov", spun procurorii conform sursei precizate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2017, respectiv de 28 februarie 2017, a consilierilor județeni Matei Gavril și Cornea Claudiu, dar și a fostului senator Sebastian Grapă. Cei trei sunt acuzați de dare de mită în stare continuată, Matei Gavril fiind acuzat și de abuz în serviciu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel