Din PNL, pentru Guvern: Programul este TRAGICOMIC

agerpres_7548876
agerpres_7548876

Programul de guvernare al Guvernului Ponta III a fost aspru criticat de către purtătoarea de cuvânt a PNL, Cristina Pocora. 

"Discursul politicianist al celor din PSD nu rezolvă problemele, ci doar le îmbracă frumos. PNL va analiza cu foarte mare atenție dacă programul păstrează spiritul USL, așa cum am fost anunțați inițial de premier, sau avem de-a face cu un program care s-a deplasat semnificativ spre stânga. Vorbim de un program făcut pe genunchi, dovadă fiind greșelile de scriere care au ieșit în evidență. Acest program de guvernare este tragicomic pentru o economie încă fragilizată, neconsolidată financiar în această etapă post-criză", a scris, luni, Cristina Pocora pe pagina sa de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PNL atrage atenția că nu sunt prevăzute termene pentru măsurile ce ar urma să fie luate, ci este subliniat "în măsura în care cadrul fiscal-bugetar o va permite". Pocora subliniază că principiul economic al guvernării PSD este: "tuturor după nevoi, de la noi, după posibilități".

"Nu putem să stăm pasivi și să vedem cum măsuri despre care premierul Ponta le dădea ca sigure, măsura de neimpozitare a profitului reinvestit, ca și reducerea CAS la angajator, de la 1 iulie 2014, nu mai sunt atât de sigure în noul program. Ele sunt la latitudinea 'cadrului fiscal-bugetar'. PNL solicită imperativ miniștrilor PSD să facă în așa fel încât 'cadrul fiscal-bugetar' să permită adoptarea măcar a celor două măsuri, prevăzute în programul de guvernare al USL, măsuri esențiale pentru revigorarea mediului de afaceri. Noul guvern trebuie să înțeleagă că cel care trebuie adaptat priorităților de politică economică este cadrul fiscal-bugetar, nu invers. Dacă într-adevăr acest program este același cu cel al USL, atunci aceste măsuri promovate de PNL ar trebui să fie adoptate cât mai curând posibil", mai scrie Pocora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel