Dieta tradițională chineză. Care sunt, de fapt, adevăratele medicamente

fată
fată

Medicina tradiţională chineză recomandând „hrana limpede" — aşa-numita dietă „qingdan". Aceasta are nu numai un rol nutritiv, ci şi unul terapeutic.

OVIDIU BOJOR - DOCTOR ÎN FARMACIE, Membru al Academiei de Ştiinţe Medicale CATRINEL PERIANU - MEDIC GENERALIST, vorbește despre dieta chineză în cartea sa ”SĂNĂTATE PRIN SEMINŢE, LEGUME ȘI FRUCTE”.

În concepţia tradiţională chineză se afirmă că „primele cu adevărat medicamente sunt alimentele".

Se consideră că o hrană echilibrată se bazează cu preponderenţă pe fructe, legume şi seminţe, în proporţie de 90%. Acestora li se adaugă alimente precum lapte şi derivatele sale, ouă şi cât mai puţină carne.


Există produse de Soia, de exemplu, care au un conţinut mai ridicat în protide decât carnea şi conţin majoritatea aminoacizilor esenţiali.


În privinţa aportului de glucide, acesta poate fi asigurat de fructoza zaharurilor din fructe, din zahărul cât mai puţin rafinat, din miere şi din extractul de malţ.


Se preferă grăsimile de origine vegetală, care conţin mai puţini acizi graşi saturaţi


Totodată, conform dietei tradiţionale chineze, de la nici o masă nu trebuie să lipsească salatele, legumele şi fructele proaspete nesupuse acţiunii căldurii.


Cu toate că atât în bucătăria indiană, cât şi în cea chineză se folosesc în mod frecvent picanterii şi condimente, tratatele de dieto-terapie ale celor două mari culturi nu recomandă folosirea lor decât extrem de limitat, în cantităţi foarte mici şi numai pentru combaterea unor afecţiuni acute sau a unor parazitoze digestive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel