Dieta cu paste. Scapă rapid de kilogramele acumulate cu mâncărurile favorite

Dieta cu paste
Dieta cu paste

Dieta cu paste se numără printre dietele care fac minuni pentru silueta ta. Pastele sunt ușor de preparat și pot fi combinate cu diverse alimente în procesul de slăbire, precum: peşte, carne de pui, mâncăruri vegetariene sau salate. Dieta cuepaste te ajută să scapi de kilogramele în plus fără a renunţa la mâncărurile favorite.

Iată meniul pentru Dieta cu paste pentru 5 zile

Mic dejun la alegere între: 4 linguri cereale, 150 g iaurt, 1 fruct la alegere... sau 1 felie pâine neagră, 1 linguriţă muştar, 1 ou fiert, 1 ardei gras... sau 1 felie pâine neagră, 2 linguri brânză de vaci, jumătate de banană tăiată in felii 

Ziua 1

 

Mic dejun: la alegere

Prânz: Friptură cu paste şi legume 100g carne de vită, 50g spaghete,1 roşie, 1 dovlecel , 1 vânătă mică,2 linguri ulei, 1 linguriţă rozmarin, jumătate de linguriţă vegeta, sare, piper. Carnea se condimentează şi se prăjeşte 6 minute în ulei. Dovleceii şi vânăta se taie în felii de 0,5 cm grosime. O linguriţă ulei se amestecă cu rozmarinul şi vegeta şi se toarnă peste legume. Se lasă la cuptor 20 minute. Roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Spaghetele se fierb 10 minute, iar apoi se amestecă cu roşiile si legumele de lacuptor şi se servesc cu friptură.

O porţie conţine: 435 kcal, 33 g proteine, 16 g grăsime, 41 g glucide.

Cină: Paste cu mazăre 50 g paste spirală, 100 g mazăre, 1 ou, 50 g iaurt, 1 ceapă mică, 1 linguriţă ulei, sare, piper. Pastele se fierb 3 minute, după care se adaugă mazărea şi se mai lasă la fiert 5 minute. Ceapa se taie foarte mărunt şi se amestecă cu ouăle şi iaurtul, se condimentează şi se amestecă cu pastele, scurse de apă. Tot amestecul se lasă la prăjit 10 minute într-o tigaie. Se poate servi cu salată verde. -O porţie conţine: 363 kcal, 20 g proteine, 11 g grăsime, 46 g glucide.

Ziua 2

Mic dejun: la alegere

Prânz: Paste la cuptor 75 g paste spirale, 150 g conopidă, 1 ou, 50 ml lapte, sare, piper. Pastele se fierb 3 minute în apă sărată, după care se adaugă conopida bucăţele şi se mai lasă 5 minute la fiert. Se pun într-o tigaie unsă cu margarină. Oul şi laptele se amestecă, se condimentează şi se toarnă peste pastele cu conopidă. Se scurg şi se lasă la cuptor 20 minute.

O porţie conţine: 392 kcal, 26 g proteine, 7 g grăsime, 57 g glucide. 

Cină: Spanac 500 g spanac, 1 ou, 1 felie pâine neagră, 2 linguri ulei, sare, piper. Spanacul se opăreşte, se lasă la scurs şi se face piure. Se serveşte împreună cu oul fiert şi pâinea neagră.

O porţie conţine: 388 kcal, 21 g proteine, 18 g grăsime, 34 g glucide.

Ziua 3

Mic dejun: la alegere

Prânz: Spaghete cu sos de roşii 75 g spaghete, 50 g carne de vită tocată, 1 ceapă mică, 1 roşie, 1 linguriţă ulei, sare, piper. Carnea tocată se prăjeşte în ulei. Se adaugă ceapa şi roşia tocate mărunt. între timp, spaghetele se fierb în apă sărată, aproximativ 9 minute. Sosul se lasă şi el la foc 15 minute, se condimentează şi se amestecă cu pastele scurse.

O porţie conţine: 390 kcal, 31 g proteine, 7 g grăsime,58 g glucide. 

Cină: la alegere dintre masa de seară pentru ziua 1 sau ziua 2

Ziua 4

Mic dejun:la alegere

Prânz: Spaghete cu dovlecei 75 g spaghete, 200 g dovlecei,1 lămâie, 1/2 legătură de pătrunjel,2 linguri smântână, sare. Dovleceii se curăţă, se taie felii şi se fierb 5 minute. Pătrunjelul se amestecă cu smântână, şi 2-3 linguri zeamă de lămâie şi se toarnă peste dovlecei. Spaghetele se fierb 9 minute, după care se scurg şi se amestecă cu dovleceii. Se condimentează.

O porţie conţine: 400 kcal,17 g proteine, 13 g grăsime, 65 g glucide. 

Cină: Mâncare picantă de legume 50 g paste spirale, 1 morcov, 100 g fasole păstăi, 1 ceapă mică, 1 lingură bulion, 1 linguriţă ulei, sare, piper, boia iute. Morcovul, fasolea şi ceapa se taie mărunt şi se călesc în ulei. Se adaugă bulionul. Pastele se fierb 8 minute. Se condimentează cu sare, piper şi boia iute şi se amestecă cu legumele. 

O porţie conţine: 347 kcal, 30 g proteine, 4 g grăsime, 48 g glucide.

Ziua 5

Mic dejun: la alegere

Prânz: Paste cu ciuperci si piept de pui 50 g paste, 125 g piept de pui, 125 g ciuperci, 125 g spanac, 1 lingură margarină, 1 ceapă mică, 1 lingură făină, un vârf de cuţit de boia, 1 lămâie, 1 linguriţă ulei, sare, vegeta. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, unde se prăjeşte apoi şi pieptul de pui. Ciupercile se taie mărunt şi se prăjesc cca. 3 minute, după care se adaugă spanacul şi zeama de lămâie. Se presară faina, boia şi vegeta dizolvată în 50 ml apă. Se lasă 5 minute la fiert şi se condimentează. Pastele se fierb 9 minute, se scurg şi apoi se amestecă cu restul. 

O porţie conţine: 397 kcal, 38 g proteine, 9 g grăsime, 40 g glucide.

Cină: Sandwich cu ton 2 felii pâine neagră, 1 salată, 1 roşie, 3 morcovi, 50 g ton la conservă, 1 lingură iaurt,  lămâie, mărar, sare, piper. Iaurtul se amestecă cu sare, zeama de lămâie, piperul şi mărarul tăiat mărunt şi se întind pe două felii de pâine. Deasupra se aşază frunzele de salată, iar peste ele tonul şi roşia tăiată felii, iar apoi cea de-a doua felie de pâine. Cei 3 morcovi se servesc cruzi, separat.

O porţie conţine: 369 kcal, 23 g proteine, 23 g grăsime, 47 glucide. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel