Diaspora atrage atenția Guvernului

FADERE transmite că diaspora "a luat act" de îngrijorările prim-ministrului Dacian Cioloș, legate de numărul dezastruos de mic al românilor înscriși pentru Registrul Electoral sau votul prin Corespondență.

"Situația reală a alegerilor generale din toamnă este mai mult decât îngrijorătoare. Dacă la alegerile din 2014 au fost 300 de secții de vot, în acest an vor rămâne mult mai puține. De exemplu în Spania, Italia, Marea Britanie și Franța, numărul secțiilor de vot se va reduce la o pătrime fată de câte au fost în 2014, dacă românii nu se vor înscrie în Registrul Electoral. În acest moment, conform Autorității Electorale Permanente, sunt înscriși în Registrul Electoral doar 719 români, iar pentru votul prin corespondență 2371. Pe primul loc se află românii din Spania, urmați de cei din Italia, iar conform legii, românii din afara granițelor se mai pot înscrie pentru a vota până la începutul lunii septembrie. În ciuda faptul că fostul ministrul pentru românii de pretutindeni a derulat o campanie costisitoare, majoritatea românilor din diaspora nu cunosc încă modificările pe care le-a adus nouă lege. FADERE (Federația asociațiilor de ormani din Europa) a prezentat în nenumărate rânduri mai multe idei către Ministerul de Externe, Ministerul pentru românii de pretutindeni și Autoritatea Electorală Permanență, pentru campanii de informare serioase și eficiente. Politicianismul și incompetența a făcut ca niciuna dintre aceste proiecte să nu mai fie puse în practică. Cerem pe această cale prim-ministrului Dacian Cioloș o implicare serioasă pentru remedierea acestei situații", a precizat FADERE într-un comunicat de presă. 

"Îngrijorati am putea să spunem că suntem noi, cei din diaspora, domnul Ciolos ar trebui să acționeze nu doar să se îngrijoreze. Ne ajung politicienii care doar stau și constată", a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel