Despescu, demis de Carmen Dan, după scandalul polițistului pedofil, și pus pe funcție înaltă de Orban, ACUZAT de PLAGIAT

Chestorul Bogdan Despescu, numit, în noiembrie 2019, secretar de stat în MAI, este acuzat de către jurnalista Emilia Șercan de la PressOne de plagiat. 

Fostul șef al Poliției Române, dat afară de Carmen Dan, a fost numit secretar de stat imediat după instalarea Cabinetului Ludovic Orban. Conform pressone.ro, el a obținut doctoratul în 2010, la Academia de Poliție, cu o teză despre ”Criminalitatea în domeniul achizițiilor publice”. Sursa citată acuză că Bogdan Despescu a copiat autori, cuvânt cu cuvânt, în peste 150 de pagini. 77 de pagini ar fi plagiate doar dintr-o singură carte. În total, 157 de pagini din totalul de 345 de pagini ale tezei de doctorat ar fi plagiate.

A dat MAI și IGPR în judecată ca să-i dea sporul de doctorat

În 2018, în ciuda tezei de doctorat care ar fi fost plagiată, conform acuzațiilor sursei citate, a dat în judecată MAI și IGPR pe motiv că nu i-au acordat sporul de doctorat eliminat în 2010, prin lege. A și câștigat, astfel că, în luna martie a anului 2019, instanța i-a dat dreptate, dar sumele primite sunt secretizate de MAI. 

Bogdan Despescu respinge acuzațiile de plagiat, pentru sursa citată. 

Demis de Carmen Dan, după o situație revoltătoare

Bogdan Despescu fusese dat afară de la conducerea Poliției Române, după ce polițistul de la Rutieră Eugen Stan, care agresase sexual doi copii într-un lift din sectorul 6, a fost păstrat în poliție, chiar dacă era suspectat de alte fapte similare. După ce a fost pus sub acuzate, Eugen Stan a fost trimis în judecată pentru 18 cazuri de agresiuni sexuale, petrecute de-a lungul a opt ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel