DESPĂGUBIRI SECETĂ. Guvern, LISTĂ localități

Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, buget pentru despăgubirea fermierilor care au pierdut producția din cauza secetei. 

Executivul acordă suma de 10,222 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Botoșani afectate de secetă, în anul 2016.

Fondurile sunt necesare pentru plata unor lucrări şi achiziții efectuate pentru reducerea efectelor secetei severe înregistrate în anul 2016 la nivelul mai multor localităţi din judeţul Botoșani.

Nivelul foarte scăzut al precipitațiilor a determinat uscarea stratului solului, mii de gospodării au rămas fără apă în fântâni şi sistemele de captare a apei din pânza freatică nu au făcut faţă cerințelor.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani care vor beneficia de aceste fonduri sunt: Adăşeni, Avrămeni, Blândeşti, Conceşti, Coţuşca, Dimăcheni, Drăguşeni, George Enescu, Havârna, Hăneşti, Hilişeu-Horia, Lozna, Mihălăşeni, Păltiniş, Ştiubieni, Văculeşti, Viişoara, Vlăsineşti.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel