Descinderi ale Poliției la Federația Română de Ciclism. Șapte persoane au fost duse la audieri

Descinderi
Descinderi

Poliţiştii de la Direcţia de Investigarea Fraudelor au descins, marți, la sediul Federaţiei Române de Ciclism. Descinderile au avut loc într-un dosar ce vizează o presupusă fraudare a banilor alocaţi pentru deplasarea lotului naţional la Campionatul Mondial din SUA, au declarat pentru Mediafax surse din Poliţie.

Anchetatorii au făcut trei percheziţii, dintre care una la Federaţia Română de Ciclism, în urma cărora şapte persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

Poliţiştii bănuiesc faptul că reprezentanţii FRC au cheltuit banii alocaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru deplasarea şi cazarea sportivilor pe achiziţionarea unor bunuri la suprapreţ. Prejudiciul care ar fi fost adus statului este estimat la 650.000 de lei.

Bani cheltuiți pe hârtie igienică și detergenți

Concret, deşi nici un sportiv român nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, scrie gsp.ro. Banii ar fi fost folosiți ca să achiziţioneze la suprapreţ hârtie igienică şi detergenţi, susţin anchetatorii.

Aceste bunuri ar fi fost vândute de către 27 de societăţi comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate. Administratorii firmelor respective sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală.

"Operaţiunile comerciale se presupune că erau fictive, în scopul însuşirii în interes personal al banilor. De asemenea, există suspiciuni că importante sume de bani alocate de administraţia publică centrală pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite în alte scopuri, fiind virate către conturile proprii ale persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul structurii sportive", se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Română.

Vezi și: Alin Șimota, fost vicepreședinte PNL Hunedoara, vizat de percheziții ale DIICOT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel